Hither Hills / Bates Masi + Architects

first_img Houses “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/908934/hither-hills-bates-masi-plus-architects Clipboard Projects Manufacturers: DuPont, Kohler, Thermador, Arcadia Custom, The Shade Store Photographs:  Bates Masi + Architects Manufacturers Brands with products used in this architecture project Year:  Hither Hills / Bates Masi + ArchitectsSave this projectSaveHither Hills / Bates Masi + Architects “COPY” ArchDaily Save this picture!Courtesy of Bates Masi + ArchitectsText description provided by the architects. This seaside home provides its owners with a weekend respite from the city by optimizing its ties to the land and nature. Located in a postwar planned beach community with small lots plotted irrespective of the steep topography, the property lacked a level ground plane suited to the usual flush relationship between a house and its yard. By nesting the house’s volumes into the hillside and stepping them into six distinct levels, the spaces contained within seamlessly connect to the landscape.Save this picture!Courtesy of Bates Masi + ArchitectsThe bulk of the project’s resources are devoted to earthwork and site infrastructure to support this terraced configuration. A series of locally- sourced bluestone retaining walls stitch through the site, stepping back with the natural grade and running parallel with the shoreline. These structural walls negotiate the soft, clayey soils and frame the interior and exterior living spaces. Traditional public and private floor assignments are inverted, lifting primary living spaces above the neighboring rooflines, and opening the retracting glass wall onto the ocean’s views, breezes, and sunlight. Farthest into the site at the top of the hill lies the swimming pool, set on the sole patch of naturally level ground on par with the house’s upper level. A parallel system of interior and exterior circulation sheltered by cantilevers and roof projections facilitates the “upside-down” configuration while promoting connections to the outdoors.Save this picture!Courtesy of Bates Masi + ArchitectsOn closer inspection, a refined palette of materials is articulated to enhance the effects of nature and harmonize with the landscape. Outside, the bluestone walls’ joints run vertically, expressive of their insertion into the earth and supportive structural role. In counterpoint, naturally-weathered horizontal mahogany decking spans between the stone walls and alternates as a covering for the roofs, walls, floors, and ceilings of the inhabited spaces. Inside, oak louvers on canvas hinges under an oversized skylight sway in the ocean breezes, casting dynamic patterns of light and providing cooling shade much like a tree’s canopy. An elongated variant of the same louvers forms a chandelier of sorts under lighting at the dining room table. Lightweight curtains lining openings to the outside activate similarly under the effects of natural light and air, rendering the intangible tangible.Save this picture!Courtesy of Bates Masi + ArchitectsSave this picture!Courtesy of Bates Masi + ArchitectsBy integrating the house with its terrain and animating its details to enhance appreciation of the environment, this carefully positioned and developed design provides a vibrant sensory immersion in nature on a challenging site. For owners and visitors alike a stay in the home is both rejuvenating and enriching.Save this picture!Courtesy of Bates Masi + ArchitectsProject gallerySee allShow lessKPF Completes the Third-Tallest Building in ShenzhenArchitecture NewsThe Most Anticipated Projects of 2019Articles Share 2015 Photographscenter_img Architects: Bates Masi + Architects Area Area of this architecture project Area:  3350 ft² Year Completion year of this architecture project United States Save this picture!Courtesy of Bates Masi + Architects+ 15Curated by María Francisca González Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/908934/hither-hills-bates-masi-plus-architects Clipboard Lead Architects: Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Hither Hills / Bates Masi + Architects Paul Masi, AIA, LEED AP CopyHouses•Montauk, United States CopyAbout this officeBates Masi + ArchitectsOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMontaukUnited StatesPublished on January 07, 2019Cite: “Hither Hills / Bates Masi + Architects” 07 Jan 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsCabinetsFlorenseCabinet – FloAirWood Boards / HPL PanelsBruagStair Railing – CELLON®LightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenBathroom AccessoriesBradley Corporation USAHigh Speed Hand Dryers – Aerix+BoardsForestOneLaminate – EGGER laminatesAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Metal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelWall / Ceiling LightsA-LightAccolade Wall Light at River Dental OfficeBricksStröherClinker Brick Slips – StiltreuMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *